Leírás
Immunerősítő hatás: A málna rengeteg vitamint tartalmaz
Rák ellenes hatás
Köztudott, hogy a bogyós gyümölcsöknek magas a flavonoid tartalma is, azonban a málnalevelek flavonoid tartalma jelentős mértékben magasabb a málnáénál. Ezenkívül erőteljes antioxidáns hatását is kimutatták, képes a szabadgyököket megkötni, ezáltal pedig azok DNS- és sejtkárosító hatását megakadályozni. Málnalevél fenolos vegyületei – pl. az epesav, a fahéjsav, ferinsav – bizonyítottan tumorellenes (anticarciongén) hatással rendelkeznek, védik a sejteket az oxidációs stressz okozta károsodásoktól.
Cukorbetegség esetén
Fogyasztása a cukorbetegség előszobájának tekintett inzulinrezisztencia estén tudományos kutatások alapján is kifejezetten előnyös.
Szülés megkönnyítése
A málna és málnaleveléből készült tea fogyasztását a népgyógyászat régóta ajánlja szülés előtt, mert úgy tartják, hogy képes ellazítani a méh izomzatát (méhrelaxáló), így a kitágulás folyamata könnyedebbé válhat, valamint képes rövidíteni, és megkönnyíteni a szülést.
Szív és érrendszeri betegségek esetén
A szabadgyökök sejtek elleni támadása az oxidációs stressz, amely ellen az antioxidánsok védik a sejteket – mint ez már említésre került. A szabadgyökök károsító hatásának is köszönhetőek olyan betegségek, mint a szív- és érrendszeri valamint különböző gyulladásos betegségek is. Fogyasztását ezért ajánlják szív- és érrendszeri problémák esetén is.
Gyulladáscsökkentő hatás
Az antioxidáns hatás mellett kimutatták, hogy a levél gazdag klorogénsavban, mely bizonyítottan gyulladásgátló hatással rendelkezik
Emésztőrendszeri problémák esetén, hasmenésre
A málnalevél jótékony hatással bír gyomor és bélrendszeri problémák esetén is. Fogyasztását ajánlják gyomor-és bélfekély, gyomorhurut vagy gyomorrontás esetén, enyhíti az émelygést és hányingert.
Összetétel: 100% málnalevél
Adagolás: napi 0,5g/tskg
Vemhesség második felétől napi 1g/ tskg